Wat kost verhuizen binnen Europa?

04 mrt Wat kost verhuizen binnen Europa?

Verhuizen binnen Europa

Wat kost internationaal verhuizen binnen Europa?

Als u gaat verhuizen binnen Europa, dan wilt u graag weten wat daar de kosten van zijn. Maar de uiteindelijke kosten van internationaal verhuizen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. De hamvraag van dit artikel is dus ook niet eenduidig te beantwoorden. Hieronder een aantal factoren die een rol spelen in de uiteindelijke kosten van uw verhuizing binnen Europa.

Naar welk land verhuist u?

Het ligt voor de hand, maar het land waar u naar toe verhuist is een belangrijke factor in de uiteindelijke kosten van de verhuizing. U zult begrijpen dat qua vervoerskosten een verhuizing naar België goedkoper is dan een verhuizing naar Portugal. Ook kan het binnen een land uitmaken waar u naar toe verhuist. Tussen een nieuwe woning in het noorden van Frankrijk en één in het zuiden kan immers tot wel bijna 1000 kilometer verschil zitten. Dat telt mee in de uiteindelijke prijs.

Hoe worden uw goederen vervoerd bij internationaal verhuizen?

Ook de manier waarop uw goederen vervoerd worden bepaalt voor een deel de kosten van uw verhuizing. Gaat het transport over de weg, dan heeft u te maken met de kosten voor een verhuiswagen. Het kan echter ook noodzakelijk of wenselijk zijn dat uw inboedel per spoor wordt verhuisd. U heeft in dat geval te maken met de kosten voor transport met de trein. Verhuist u naar landen als Engeland, Ierland of Schotland? Dan moet u mogelijk ook rekening houden met extra kosten voor een overtocht per boot. Het transport vormt dus ook een factor in de kosten.

Het laden en lossen

Indien u de verhuizing uitbesteedt aan een erkend verhuisbedrijf, dan heeft u tevens te maken met de kosten voor het laden en lossen. Informeer goed naar deze kosten bij het betreffende bedrijf. Het kan zijn dat dit in Nederland geschiedt door andere verhuizers dan in het land van bestemming. Mogelijk maakt dat ook verschil in kosten.

Wet- en regelgeving

Niet alle wetten en regels zijn gelijk in ieder land. Dat geldt ook voor wet- en regelgeving met betrekking tot verhuizingen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u bepaalde inklaringskosten moet betalen in een land. Over het algemeen gelden er binnen Europa dezelfde regels, maar het kan zijn dat er in uw specifieke geval wel extra kosten bij komen. Ook dit kan dus een factor zijn in de kosten bij internationaal verhuizen en daarom is het belangrijk om hier van te voren goed van op de hoogte te zijn.

Een indicatie

Een gemiddelde verhuizing binnen Europa kost tussen de € 6.000 en € 8.000 euro. Dit is echter wel puur indicatief en verschilt dus per situatie. Vaak kunt u op de kosten besparen door een verhuisbedrijf in de arm te nemen dat de gehele verhuizing van A tot Z voor haar rekening neemt. ZelfGoedkoopVerhuizen heeft jarenlange ervaring met het regelen van verhuizingen binnen Europa en is zeer goed op de hoogte van alle kosten die een dergelijke verhuizing met zich meebrengt. Informeert u hier eens vrijblijvend naar!

Verhuizen binnen Europa met ZelfGoedkoopVerhuizen

Met ZelfGoedkoopVerhuizen kun jij verhuizen binnen Europa naar diverse bestemmingen. Denk bijvoorbeeld aan verhuizingen naar Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland of Denemarken. De mogelijkheden zijn eindeloos en verlopen vaak vlekkeloos!Beantwoord onze website niet al uw vragen? Geen probleem. Stel uw vragen via ons contact formulier en wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.