Verhuizen van Zwitserland naar Nederland

26 aug Verhuizen van Zwitserland naar Nederland

verhuizen van zwitserland

Na 20 jaar in het buitenland kregen mijn klanten heimwee en gaan zij verhuizen van Zwitserland naar Nederland.

De voorbereiding

Via via is men bij mij terecht gekomen en na enig mailverkeer is de verhuizing zo geregeld. Om te verhuizen van Zwitserland naar Nederland moet ik minimaal drie tot vier dagen reserveren. De reis gaat van Walchwil naar Den Haag. Dat is ruim 800 kilometer. Dat redden we net niet op één dag met de verhuiswagen.

Op de heenreis overnacht ik vlak voor de Zwitserse grens in het Zwarte Woud. De volgende ochtend arriveer ik na een rit van 2 uur door het prachtige Zwitserse landschap. Na Kaffee und Kuchen gaan we aan de slag en binnen een paar uur is de verhuiswagen helemaal volgeladen.

Problemen bij de douane

Voordat de reis naar Nederland weer begint, geniet ik nog even van het mooie uitzicht vanaf het dakterras. Rond 15.00 uur rijd ik de berg af richting de Duitse grens, waar de douane op me te wachten staat. Er blijkt namelijk iets niet in orde te zijn met de uitvoerpapieren. Ik kan niet verder rijden en moet de volgende ochtend terugkomen, want het kantoor sluit om 17.30 uur. Dat is nog eens balen!

Onderweg naar Nederland

De volgende ochtend sta ik om 7.00 uur op de stoep van het douanekanoor blijkt er een computerstoring te zijn, zegt men. Het is vandaag 30 graden en het wachten duur lang. Uiteindelijk krijg ik pas om 17.00 uur de papieren in orde en kan ik weer verder. Om 3.00 uur in de nacht arriveer ik op de thuisbasis van ZelfGoedkoopVerhuizen waar een welverdiende nachtrust wacht.

De volgende ochtend vertrekt de verhuiswagen richting Den Haag om de inboedel uit te laden met 24 uur vertraging. Wat een verhuizing, maar een ontzettend mooie bestemming om naartoe te rijden en aardige mensen om te helpen! Dat is uiteindelijk waar ik het allemaal voor doe en dat geeft me weer zin in een nieuwe verhuisklus.

Verhuizen van Zwitserland naar Nederland?

Of een verhuizing naar het buitenland gepland? Neem vrijblijvend contact met mij op en informeer naar onze schappelijke prijzen. Ik help je graag met verhuizen van of naar het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan bestemmingen als Duitsland, Frankrijk of Denemarken. Maar ook voor overige Europese en internationale landen kun je gerust contact met mij opnemen!Beantwoord onze website niet al uw vragen? Geen probleem. Stel uw vragen via ons contact formulier en wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.