Verhuizing binnen Europa: hier moet u op letten

27 jan Verhuizing binnen Europa: hier moet u op letten

verhuizing binnen europa

Dagelijks verhuizen er duizenden mensen. Niet alleen binnen Nederland, maar bijvoorbeeld ook van Nederland naar een ander Europees land. Gaat een verhuizing dan op dezelfde manier? Gelden er dan andere regels? En tot waar kan mijn verhuisbedrijf mijn waardevolle spullen bezorgen? Allemaal vragen waar u mogelijk mee zit. Daarom hierbij een aantal belangrijke zaken waar u aan moet denken bij een verhuizing binnen Europa.

Vrij verkeer van goederen

U hoeft vaak geen douanepapieren te regelen als u gaat verhuizen naar een ander Europees land, want er geldt binnen de Europese Unie een vrij verkeer van goederen. Dat klopt, maar er zijn uitzonderingen. Zo moet u over de juiste douanepapieren beschikken bij verhuizingen binnen Zwitserland, Noorwegen en IJsland. Er gelden binnen de EU aparte regels voor auto’s en motoren en het meenemen van huisdieren. Informeert hiernaar bij het betreffende verhuisbedrijf.

Andere regels, andere gewoonten

Hoewel u weinig te stellen heeft met douaneformaliteiten, gelden er in de verschillende landen binnen Europa wel andere regels en zijn er andere gewoonten. Bereid een Europese verhuizing dan ook altijd goed voor en laat u goed informeren met betrekking tot het land waar u naar toe verhuist.

Zorg voor een goede verzekering

Zorg ervoor dat uw goederen ook buiten Nederland goed verzekerd zijn. Bij Zelfgoedkoopverhuizen zijn uw goederen altijd goed verzekerd gedurende het transport naar of van uw Europese woning. U heeft geen aparte inboedelverzekering nodig.

Geef alle zorg uit handen

Wilt u verzekerd zijn van een goede en zorgeloze verhuizing binnen Europa? Informeert u dan eens wat ZelfGoedkoopVerhuizen voor u kan doen. Wij hebben jarenlange ervaring met verhuizingen naar het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan verhuizingen naar Duitsland, Frankrijk of Denemarken.

ZelfGoedkoopVerhuizen is graag uw partner bij het transport van uw inboedel naar uw nieuwe woning. Wees daarnaast bewust van de kosten van een verhuizing binnen Europa. Heeft u op dit moment alles al geregeld en bent u op zoek naar professioneel transport? Bekijk dan direct de mogelijkheden.Beantwoord onze website niet al uw vragen? Geen probleem. Stel uw vragen via ons contact formulier en wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.